Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αδυνατίστε τρώγοντας το πρωί!

Τρώγοντας πρωινό, αποκτούμε έναν σύμμαχο στη «μάχη του βάρους» και εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με πληθώρα θρεπτικών συστατικών για καλή υγεία, ευεξία, δυνατή μνήμη και θετική διάθεση. Άλλωστε, το γνωστό σε όλους μας… «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», αναδεικνύει την αξία του πρωινού στην διατήρηση καλών επιπέδων υγείας και στη μείωση σωματικού βάρους. Το πρωινό διεγείρει τον μεταβολισμό και εφοδιάζει τον σώμα με ενέργεια, ώστε να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες. Η αποκατάσταση της περιόδου νηστείας που αντιμετώπισε ο οργανισμός κατά την διάρκεια του ύπνου είναι το σημείο κλειδί στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού. 
Η παράλειψη του πρωινού γεύματος οδηγεί σε αυξημένη όρεξη στα επόμενα γεύματα αλλά και σε λανθασμένες επιλογές. Το αίσθημα του κορεσμού όταν κάποιος
φεύγει χορτάτος από το σπίτι το πρωί αποτρέπει τη συνήθεια του τσιμπολογήματος, αλλά και την κατανάλωση διατροφικών πειρασμών στο γραφείο π.χ. τυροπιτάκια, κρουασάν. Ένα πλήρες πρωινό γεύμα, το οποίο μπορεί να αποδίδει έως και 500 θερμίδες, εφοδιάζει με την απαιτούμενη ενέργεια και παράλληλα σας επιτρέπει να τρώτε λιγότερο το βράδυ, με αποτέλεσμα να δημιουργεί το απαραίτητο θερμιδικό έλλειμμα ώστε να χάσετε βάρος.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό γεύμα καθημερινά, προσλαμβάνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, περισσότερους υδατάνθρακες και έχουν μεγαλύτερη επάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά την διάρκεια της ημέρας, σε σχέση με τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό. 
Επίσης, έχει αποδειχτεί πως τα παιδιά που τρώνε συστηματικά το πρωινό γεύμα παρουσιάζουν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα. Τα παιδιά που δε λαμβάνουν πρωινό έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, αφού καταναλώνουν πιο μεγάλες ποσότητες στο μεσημεριανό γεύμα ή «τσιμπολογούν» snacks συνήθως ανθυγιεινά. 



Πηγή: logodiatrofis.gr

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...