Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Με επιθετικό καρκίνο του προστάτη σχετίζονται τα κορεσμένα λιπαρά

Βόρεια Καρολίνα
Οι άνδρες που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη ίσως είναι πιθανότερο να έχουν επιθετικότερη μορφή της νόσου, αν η διατροφή τους εμπεριέχει πολλά ζωικά λιπαρά, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Prostate Cancer and Prostatic Diseases.

Μάλιστα, ο υψηλότερος κίνδυνο συσχετίστηκε με τα κορεσμένα λιπαρά και την χοληστερόλη και αφορούσε τους καρκινοπαθείς που ανάφεραν ότι δεν έπαιρναν στατίνες. Επίσης, η σχέση μεταξύ κορεσμένων λιπαρών και επιθετικού καρκίνου προστάτη ήταν ισχυρότερη στους άνδρες ευρωπαϊκής καταγωγής, συγκριτικά με τους αφροαμερικανούς.

Όπως εξηγεί η Έμμα Αλλοτ από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα στο Τσαπελ Χιλ, «μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά συντελεί σε υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό, τα οποία είναι ήδη γνωστό ότι σχετίζονται με χειρότερο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη».

Και στις δυτικές χώρες, ο καρκίνος του προστάτη

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Θεραπεία με κορτιζόνη: Τι πρέπει να τρώω;

Η χορήγηση οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής, εκτός από τα οφέλη που αναμφισβήτητα προσφέρει, είναι πιθανό να δημιουργεί και ποικίλες ανεπιθύμητες ενέργειες. Ένα από τα πιο διφορούμενα φάρμακα της θεραπευτικής είναι η κορτιζόνη.

Ουσιαστικά, η κορτιζόνη παράγεται από το ανθρώπινο σώμα με τη μορφή  της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται από το φλοιό των επινεφριδίων και επηρεάζει πληθώρα οργανικών συστημάτων. Ο μεταβολισμός υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών, η αντοχή στο stress, η φλεγμονώδης αντίδραση, το ενδοκρινικό σύστημα αλλά ακόμα και το στομάχι είναι μερικά μόνο από τα σημεία της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος στα οποία συμμετέχει ενεργά η κορτιζόλη.

Η κορτιζόνη λοιπόν, έχοντας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...