Η βιομηχανία του γάλακτος "χάλασε"
το γάλα και οι καταναλωτές στρέφονται αλλού. Τα τελευταία χρόνια τα
φυτικά γάλατα κερδίζουν έδαφος. Τα γνωρίζουμε;
Για πολλά χρόνια η εναλλακτική στο γάλα αγελάδας και γενικά στο ζωικής προέλευσης γάλα ήταν το γάλα σόγιας. Λόγω της
αυξημένης περιεκτικότητας του σε φυτοοιστρογόνα και της γενετικής τροποποίησης της σόγιας, στην αγορά βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία από άλλα φυτικά γάλατα. Για κάποιους είναι μονόδρομος, ενώ για τους περισσότερους είναι τάση.
Τα "φυτικά" γάλατα είναι κατάλληλα για όσους έχουν:
- αλλεργία στην καζεϊνη
- δυσανεξία στη λακτόζη
- αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης
- μεταβολικά νοσήματα που απαιτούν αυστηρό περιορισμό στην πρόσληψη πρωτεΐνης
- απλή "απέχθεια" στο ζωικό γάλα
- να είναι φυσικό, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα
- να είναι από μη γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες
- να είναι εμπλουτισμένα σε ασβέστιο, βιταμίνη D και B12