Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Στο Ντουμπάι δίνουν χρυσάφι σε όσους χάνουν κιλά!

Τώρα... αυτό πώς να το σχολιάσει κανείς...; 

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι προτίθεται να ανταμείψει τους πολίτες της που κάνουν δίαιτα. Σύμφωνα με το BBC, για κάθε χαμένο κιλό των πολιτών θα δίνεται έπαθλο ένα γραμμάριο χρυσού αξίας περίπου 45 δολαρίων... Για την ακρίβεια το μίνιμουμ που πρέπει να χάσει κανείς για να αρχίσει να κερδίζει το βάρος του σε χρυσάφι, είναι τα 2 κιλά. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Το βάρος σας σε χρυσάφι", πρέπει να προσέλθουν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ώστε να ζυγιστούν από επαγγελματίες διατροφολόγους και να λάβουν οδηγίες για υγιεινή δίαιτα.
Σκοπός του διαγωνισμού που λήγει στις 16 Αυγούστου, είναι να προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής και την άθληση.
Σημειώνεται ότι
στον διαγωνισμό, η διάρκεια του οποίου συμπίπτει με το ραμαζάνι, δηλαδή την περίοδο νηστείας των Μουσουλμάνων, δεν υπάρχει όριο για το πόσο χρυσό μπορεί κανείς να κερδίσει αδυνατίζοντας. Παρόλα αυτά, οι γιατροί συνιστούν και υπενθυμίζουν ότι η υγιής απώλεια βάρους κυμαίνεται μεταξύ των 4-8 κιλών το μήνα.
Οι αρχές για να ενισχύσουν περαιτέρω το διαγωνισμό προσφέρουν μάλιστα και ένα χρυσό νόμισμα αξίας $5,400 στους τρεις συμμετέχοντες που θα χάσουν τα περισσότερα κιλά. Η παχυσαρκία προκαλεί άλλωστε μεγάλη ανησυχία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου κοντεύει να ξεπεράσει το κάπνισμα ως κύρια αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί. Πάνω από τα δύο τρίτα των ανδρών και τα τρία τέταρτα των γυναικών θεωρούνται σήμερα υπέρβαροι.

Πηγή: http://www.mysalonika.gr/articles_product.php?category=193&article=8081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...