Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Η μαγική θεραπεία του καρκίνου και το μυαλό κουκούτσι

to myalo koykoytsiΠολλές φορές έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να αντιπαρατεθούμε με διάφορούς «ειδικούς» και «σοφούς» που μέσα από blogs, sites αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορούν και διαδίδουν μία σειρά από μαγικές θεραπείες και λύσεις για την υγεία και την ευεξία των πολιτών και των συνανθρώπων μας.

Δεκάδες μαγικές αποτοξινωτικές φόρμουλες, λιποδιαλυτικά σκευάσματα, τροφές και κρυμμένα συστατικά που αδυνατίζουν ή αναζωογονούν με μαγικό τρόπο τον οργανισμό καθημερινά αναδύονται μέσα από τις οθόνες. Ένας κόσμος άγνωστος μαγικός που λύνει κάθε πιθανό ή απίθανο πρόβλημα υγείας παρουσιάζεται με τρόπο εμφατικό από κάθε λογής σκουπιδοblog το όποιο βέβαια διαλαλεί την πραμάτεια του με απόλυτο τρόπο.
Το θέμα δεν θα άξιζε προσοχής αν δεν υπήρχαν σημαντικές προεκτάσεις. Πέρα από το αδυνάτισμα και την ευεξία οι μαγικές λύσεις έχουν αρχίσει και επεκτείνονται στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων όπως ο καρκίνος. Είναι δε τέτοια η μαζική αναπαραγωγή και προώθηση που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί και να παραμείνει στα πλαίσια της λογικής όταν τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι τόσο σαρωτικά και δεκάδες άρθρα επαναλαμβάνουν το ίδιο ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ μήνυμα.
Πέρα από τo μυθικό δημητριακό τη ζέα, τον σωτήριο χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα από τους κόκκους του πράσινου καφέ, τα κουκούτσια εξωτικών φυτών, ανάμεσά μας κυκλοφορεί και το κουκούτσι του
βερίκοκου που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.
Σαν μοναδική απάντηση στο γελοίο αλλά τραγικό του θέματος, παραθέτουμε απλά την ανακοίνωση του Κέντρου Δηλητηριάσεων του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

"Με επείγουσα γνωστοποίηση του, το Κέντρο Δηλητηριάσεων του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας για αυξημένα περιστατικά οξείας δηλητηρίασης από κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα. Οι καρποί αυτοί διατίθενται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη. Η Γραμματεία εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, ώστε να αποφύγει κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών-πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές.

Το δελτίο Τύπου: ΘΕΜΑ: Περιστατικά με δηλητηρίαση από κυανιούχα λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα. 
Με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» μας ενημέρωσε ότι κατά το τελευταίο διάστημα των 6 μηνών αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.
Τα παραπάνω διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες. Η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόλυση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο. Λόγω ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικότητας: κοιλιακό άλγος, ναυτία έμετοι, διάρροια ως αρχικά συμπτώματα ήπιας τοξικότητας, έως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή αδυναμία, κυάνωση, καταστολή, αρρυθμίες και μεταβολική οξέωση. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω επείγουσες ενέργειες και τα μέτρα αρμοδιότητάς του, που πρέπει να ληφθούν. Τέλος, εφιστούμε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, ώστε να αποφύγει κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών-πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές."
Πρόσεξε κανείς άραγε το ότι τα κουκούτσια είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα και πωλούνται τυποποιημένα από καταστήματα «υγιεινών τροφών»; Πρόσεξε κανείς ότι δεν έχουν τη παραμικρή σήμανση – προειδοποίηση για πιθανές παρενέργειες;
Πόσο δίκιο πλέον έχουμε εμείς, οι επιστήμονες, να αναπτύξουμε την δική μας θεωρία συνωμοσίας για σκοτεινά συμφέροντα που διαδίδουν ανυπόστατες φήμες για να πουλήσουν απίθανα «θεραπευτικά» προϊόντα; Πόσο δίκιο έχουν άραγε όλοι αυτοί που μιλάνε για σκοτεινά συμφέροντα φαρμακοβιομηχανιών που κρύβουν τα μαγικά θεραπευτικά τρόφιμα;
Ας προσέξουν λοιπόν οι καταναλωτές ποιοι λένε τι και σε τι αποσκοπούν. Γιατί πλέον υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για το τι αποτέλεσμα έχουν οι «θαυματουργές θεραπείες» που προτείνουν πολλοί «μάγοι» και «θεραπευτές». Απλά χρειάζεται λίγο μυαλό όσο το κουκούτσι του βερίκοκου. 

Πηγή: http://www.diatrofi.gr/index.php/diaita/diatrofikoi-mythoi/item/3073-%CE%97-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B9#.UyMbaWNRUeU.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...