Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η μαγική θεραπεία του καρκίνου και το μυαλό κουκούτσι

to myalo koykoytsiΠολλές φορές έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να αντιπαρατεθούμε με διάφορούς «ειδικούς» και «σοφούς» που μέσα από blogs, sites αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφορούν και διαδίδουν μία σειρά από μαγικές θεραπείες και λύσεις για την υγεία και την ευεξία των πολιτών και των συνανθρώπων μας.

Δεκάδες μαγικές αποτοξινωτικές φόρμουλες, λιποδιαλυτικά σκευάσματα, τροφές και κρυμμένα συστατικά που αδυνατίζουν ή αναζωογονούν με μαγικό τρόπο τον οργανισμό καθημερινά αναδύονται μέσα από τις οθόνες. Ένας κόσμος άγνωστος μαγικός που λύνει κάθε πιθανό ή απίθανο πρόβλημα υγείας παρουσιάζεται με τρόπο εμφατικό από κάθε λογής σκουπιδοblog το όποιο βέβαια διαλαλεί την πραμάτεια του με απόλυτο τρόπο.
Το θέμα δεν θα άξιζε προσοχής αν δεν υπήρχαν σημαντικές προεκτάσεις. Πέρα από το αδυνάτισμα και την ευεξία οι μαγικές λύσεις έχουν αρχίσει και επεκτείνονται στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων όπως ο καρκίνος. Είναι δε τέτοια η μαζική αναπαραγωγή και προώθηση που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί και να παραμείνει στα πλαίσια της λογικής όταν τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι τόσο σαρωτικά και δεκάδες άρθρα επαναλαμβάνουν το ίδιο ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ μήνυμα.
Πέρα από τo μυθικό δημητριακό τη ζέα, τον σωτήριο χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα από τους κόκκους του πράσινου καφέ, τα κουκούτσια εξωτικών φυτών, ανάμεσά μας κυκλοφορεί και το κουκούτσι του

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μύθοι και αλήθειες περί διατροφής.

Ανεβάζει το πορτοκάλι την αρτηριακή πίεση;
Τα αυγά αυξάνουν την χοληστερόλη του αίματος; 
Έχει, πράγματι, το ψωμί ολικής αλέσεως λιγότερες θερμίδες από το λευκό;
Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά και διευκρινίσεις σχετικά με γνωστούς μύθους της διατροφής θα βρείτε ΕΔΩ.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Επίσημη ανακοίνωση για "ΤΕΣΤ δυσανεξίας" από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων - Διατροφολόγων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες προσπαθεί να ενημερώνει και να εφιστά την προσοχή τους σχετικά με τα διάφορα τεστ που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και υπόσχονται τον εντοπισμό των τροφών που παχαίνουν αλλά και εκείνουν που αδυνατίζουν. Πιο συγκεκριμένα, το περίφημο “τεστ δυνανεξίας” υπόσχεται τον εντοπισμό των τροφών εκείνων που μας παχαίνουν αλλά και εκείνων που μας αδυνατίζουν. Για ποια όμως δυσανεξία μιλάμε; Οι πιο πιθανοί σχετικοί όροι είναι η “τροφική δυσανεξία” και η “τροφική υπερευαισθησία”.
Σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία η “τροφική δυσανεξία” αναφέρεται στην διαταραχή της φυσιολογίας του οργανισμού μετά την κατανάλωση κάποιου διατροφικού συστατικού και οφείλεται σε προβλήματα του μεταβολισμού του συστατικού αυτού. Κλασικά παραδείγματα δυσανεξίας, είναι η δυσανεξία στη λακτόζη και η δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη). Βιβλιογραφικά δεν υπάρχει καμία έγκριτη αναφορά που να δίνει την ελπίδα ότι ο χειρισμός αυτών των δυσανεξιών θα οδηγήσει σε ελάττωση του βάρους.
Κάποιοι όμως “βαφτίζουν” ως δυσανεξία στις τροφές την “τροφική υπερευαισθησία”, που αναφέρεται σε μια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...