Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ιδανική εποχή για λάχανο!

Η εποχή που διανύουμε είναι η ιδανικότερη για να καταναλώσει κανείς λάχανο. Το βρίσκετε σε μανάβικα και super-markets, είναι φθηνό, κόβεται εύκολα και γρήγορα, τρώγεται ωμό ή βραστό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά και σε σαλάτες. Κάποιοι λόγοι για να συμπεριλάβετε το λάχανο στην διατροφή σας:
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C (συμμετοχή στην σύνθεση και παραγωγή κολλαγόνου, αντιοξειδωτική δράση) και φυλλικό οξύ (απαιτείται για παραγωγή και συντήρηση νέων κυττάρων, δημιουργία αιμοσφαιρίων, προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις μέσω της ρύθμισης των επιπέδων ομοκυστεΐνης, προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου). 
- Περιέχει σουλφοραφάνη και ινδόλη-3-καρβινόλη (συστατικά με έντονη αντικαρκινική δράση, κυρίως κατά του καρκίνου του προστάτη, του μαστού και του τραχήλου της μήτρας)
- Αποτελεί εξαιρετική
πηγή καλίου (συμβάλλει στην ηλεκτρολυτική ισορροπία και στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης).
- Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (ρύθμιση ζαχάρου του αίματος, πρόληψη  στεφανιαίας νόσου μέσω βελτίωσης των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας και ρύθμιση εύρυθμης λειτουργίας εντέρου, πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου, προκαλούν κορεσμό μειώνοντας την ποσότητα της καταναλωθείσας τροφής και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...