Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η συμμετοχή του Γ' Πληροφορικής ΕΠΑΛ Μεσολογγίου στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές του τμήματος Γ' Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου θα παρουσιάσουν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο 2-3 Απριλίου 2015, την εφαρμογή που υλοποίησαν με το εργαλείο App Inventor2. 
Η εφαρμογή υπολογίζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος και δίνει συμβουλές για μια υγιεινή ζωή. Συνεργαστήκαμε με τον κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, Πτυχιούχο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κο Μάκη Μελισσαράτο. Ο κος Μελισσαράτος, μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές, τις οποίες θα ενσωματώσουμε στην
εφαρμογή μας για μια υγιεινή διατροφή για τους ενήλικες.

Συμμετέχουν οι μαθητές: 
Πέτρος-Αλέξανδρος Αγγισουλάκης, 
Μπρισέλντα Αμετάϊ, 
Κωνσταντίνα-Ευθυμία Γεωργίου, 
Δημήτρης Διαμάντη, 
Κωνσταντίνα-Αθηνά Μακρυγιάννη, 
Άννα-Μαρία Μουρελάτου, 
Δημήτρης Μπουκουβάλας, 
Άσπα Σπάτα, 
Νίκος Φιλιμέγκας. 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γριβοπούλου Αγγελική.



Πηγή: http://1sek-mesol.ait.sch.gr/joomla/index.php/mathitika-festival/13-diatrofi


Από την πλευρά μου, θα ήθελα να επισημάνω το πραγματικό ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και της υπεύθυνης καθηγήτριας για διατροφικά ζητήματα που άπτονται της υγείας, κάτι που επιβεβαιώνεται, εξάλλου, από την συμμετοχή τους στο επικείμενο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με μια εφαρμογή σχετική με την επιστήμη της διατροφής. Είναι πάντα μεγάλη χαρά να συνομιλεί κανείς με ανθρώπους που νοιάζονται για την ποιότητα της διατροφής τους, και ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για νέους. Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας, μέσα από αυτές τις γραμμές, να ευχαριστήσω την κ. Γριβοπούλου για την εμπιστοσύνη της και να ευχηθώ από καρδιάς στους μαθητές καλή επιτυχία στο φεστιβάλ και καλή σταδιοδρομία! 
Μ.Μ. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...