Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας το μεγάλο της οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας θα βρεθεί στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016 στο Αγρίνιο για το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016.

Το Αγρίνιο αποτελεί ένα ακόμα σταθμό μια μακράς πορείας -όλο το προηγούμενο διάστημα- της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: Βόλος, Ναύπλιο, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Ζαγοροχώρια Χανιά, Λήμνος, Μέτσοβο, Καστοριά, Γιάννενα, Νάξος, Ζίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πωγώνι, Κόνιτσα, Κάλυμνος αποτέλεσαν -μέσω των περιφερειακών της συνεδρίων και άλλων πρωτοβουλιών- πόλεις όπου η ΕΚΕ πραγματοποιεί επιμόρφωση Καρδιολόγων αλλά και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων όπως επίσης και ενημέρωση κοινού για τα Καρδιοαγγειακά νοσήματα και σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για πολίτες.
Παράλληλα με το -υψηλού επιπέδου- επιστημονικό πρόγραμμα στο Αγρίνιο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
θα απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία τόσο του Αγρινίου όσο και της ευρύτερης περιοχής, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις, που αποτελούν τη πρώτη αιτία νοσηρότητα και θνητότητας στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Παπαστράτειο Μέγαρο). Για δηλώσεις συμμετοχής: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 26413 63457 (08.00-14.30μ.μ.), στο karpa.seminario@gmail.com και στα 6930 983825, 6974 360973 κατά τις απογευματινές ώρες.
Την ίδια ημέρα, διακεκριμένοι Καρδιολόγοι, από τα πιο γνωστά ονόματα της Καρδιολογίας στην Ελλάδα θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο τους παρευρισκόμενους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 19.00-21.00, Παπαστράτειο Μέγαρο).
Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 30/09 στο Αμφιθέατρο του Παπαστράτειου στις 19.00μ.μ.
Τέλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2016) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Aγρινίου, ο οποίος καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, θα στήσουν σε κεντρικό σημείο της πόλης «περίπτερο» ενημέρωσης των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και την αξία της πρόληψης, μοιράζοντας ποικίλο ενημερωτικό υλικό.
Σημαντικό είναι να επισημανθεί η μείωση στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι έρευνες, τόσο της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος όσο και των περιστατικών οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα για συνέχιση των δράσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και για ενημέρωση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, με βασικό μήνυμα ότι η Πρόληψη αποτελεί το καλύτερο φάρμακο.

Πηγή:  http://www.aixmi-news.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=tag&tag=%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF&Itemid=269

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...