Ανάλογα με τον τύπο, τη συχνότητα, τη διάρκεια και την έντασή της, η άσκηση είναι δυνατόν να έχει ευεργετικές επιδράσεις για την μητέρα και το έμβρυο. Οι γυναίκες που δεν έχουν επιπλοκές κατά την κύηση, μπορούν να εκτελούν τακτική μέτριας έντασης άσκηση, ανάλογα με τις οδηγίες του γυναικολόγου. Δραστηριότητες που θεωρούνται γενικά ασφαλείς (σε μέτρια ένταση) είναι το περπάτημα, η κολύμβηση, το τρέξιμο και η αεροβική. Δραστηριότητες αντίθετα που δεν είναι γενικά ασφαλείς είναι τα παιχνίδια με μπάλα, η άρση βαρών, οι καταδύσεις, οι πολεμικές τέχνες και η αναερόβια άσκηση (sprint).
Η φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβάλλει στην καλή υγεία τόσο της μητέρας, όσο και του βρέφους, υπό κατάλληλες βέβαια προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες συστάσεις για
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011
Σάββατο 18 Ιουνίου 2011
Μια άλλη άποψη για τα μολυσμένα με E.Coli λαχανικά...
Τι γίνεται με το θέμα; Δεν ξέρω... Και δεν νομίζω οτι μπορεί πραγματικά να ξέρει κανείς από εμάς, τους κοινούς θνητούς. Δείτε μια άλλη άποψη για το θέμα του E.Coli και τα μολυσμένα λαχανικά...
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
"Υγείας & Διατροφής, γωνία" - Θέμα: Διατροφή και Κυτταρίτιδα
Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στις 9:30πμ.
Συντονιστείτε στους 92FM ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του σταθμού!
Καλή ακρόαση!
Απορίες – σχόλια – προτάσεις:
- με e-mail στο melissaratos@gmail.com (γράφοντας στον τίτλο: «Υγείας & Διατροφής, γωνία»)
- με sms στο 69950.22.222
- μέσω μηνύματος στο facebook.
Δείτε το προφίλ της εκπομπής.
Δείτε τα θέματα προηγούμενων εκπομπών.
Τρίτη 14 Ιουνίου 2011
Το φαινόμενο «yo-yo»

Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσουμε ότι το φαινόμενο «yo-yo» δεν αναφέρεται σε αυξομειώσεις 1 ή 2 κιλών που η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει μέσα στο χρόνο, και μπορεί να προκαλούνται από διάφορους εξωγενείς παράγοντες ακόμα και από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος (συχνά, το χειμώνα έχουμε την τάση να τρώμε λίγο περισσότερο, ενώ το καλοκαίρι αισθανόμαστε πιο εύκολα μια αποστροφή για βαριά, λιπαρά φαγητά). Με τον όρο “φαινόμενο yo-yo” μπορούμε να
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Η 'καλή' χοληστερόλη (HDL) συμβάλλει στη μακροζωία

Η αυξημένη "κακή" χοληστερόλη (LDL) και η χαμηλή "καλή" χοληστερόλη -κάτω από 40 mg/dL (χιλιοστόγραμμα ανά δεκάλιτρο)- αυξάνουν τον κίνδυνο
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011
"Υγείας & Διατροφής, γωνία" - Θέμα: Μερίδες τροφίμων
Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9:30πμ.
Το ζήτημα της ποσότητας στη διατροφή αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο σε ζητήματα υγείας αλλά και ρύθμισης βάρους. Για το θέμα των μερίδων σε διάφορα τρόφιμα (εστιατορίου ή συσκευασμένα) θα συζητήσουμε με την συνάδελφο κ.Ιωάννα Κατσαρόλη, MSc, υπεύθυνη της καμπάνιας "Μερίδες: το μέγεθος μετράει", του portal διατροφής Mednutrition.
Συντονιστείτε στους 92FM ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του σταθμού!
Καλή ακρόαση!
Απορίες – σχόλια – προτάσεις:
- με e-mail στο melissaratos@gmail.com (γράφοντας στον τίτλο: για την εκπομπή «Υγείας & Διατροφής, γωνία»)
- με sms στο 69950.22.222
- μέσω μηνύματος στο facebook.
Δείτε το προφίλ της εκπομπής.
Δείτε τα θέματα προηγούμενων εκπομπών.
Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Αλόη: Προσοχή στις παρενέργειες
Η χρήση της Αλόης βρίσκει τις απαρχές της πολύ πίσω στα χρόνια της Αρχαίας Αιγύπτου. Γνωστή και ως «φυτό της αθανασίας» χρησιμοποιούνταν ως δώρο ταφής στους αποθανόντες Φαραώ. Παραδοσιακά η αλόη χρησιμοποιούνταν για την επούλωση των πληγών, για τη βελτίωση δερματικών παθήσεων και από το στόμα ως καθαρτικό.
Σήμερα, πέρα από τις παραδοσιακές χρήσεις έχουν προκύψει επιπρόσθετες όπως αυτή από του στόματος για μια ποικιλία καταστάσεων π.χ σακχαρώδης διαβήτης, άσθμα, επιληψία και οστεοαρθρίτιδα. Τοπική χρήση επίσης προτείνεται για εγκαύματα, καψίματα από τον ήλιο ακόμα και για περιπτώσεις ψωρίασης.
Φυσικά το τζελ της αλόης μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία προϊόντων για το δέρμα όπως λοσιόν, αλοιφή ή
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
"Υγείας & Διατροφής, γωνία" - Θέμα: Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί και τρόφιμα.
Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 9:30πμ.
Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ή, όπως έχει συνηθίσει ο κόσμος να τους αποκαλεί: "μεταλλαγμένα"). Είναι απαραίτητοι; Είναι επιβλαβείς; Τι συμβαίνει στην χώρα μας και στον νομό μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής;
Αυτήν την Πέμπτη, ο κ.Κώστας Μπούρτζης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Γενετικής και Βιοχημείας, στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, λύνει τις απορίες μας και μας διαφωτίζει σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και την θέση τους στην διατροφή μας.
Συντονιστείτε στους 92FM ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του σταθμού!
Καλή ακρόαση!
Απορίες – σχόλια – προτάσεις:
- με e-mail στο melissaratos@gmail.com (γράφοντας στον τίτλο: για την εκπομπή «Υγείας & Διατροφής, γωνία»)
- με sms στο 69950.22.222
- μέσω μηνύματος στο facebook.
Δείτε το προφίλ της εκπομπής.
Δείτε τα θέματα προηγούμενων εκπομπών.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)