Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αυγό με σαλάτα: Ο ιδανικός συνδυασμός! Γιατί;

Είστε και εσείς από αυτούς που αποφεύγουν την συχνή κατανάλωση αυγών γιατί έχετε ακούσει ότι μπορεί να σας αυξηθεί η χοληστερίνη; Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, η άποψη αυτή τείνει να μεταβληθεί. Το αυγό αποτελεί μια από τις πιο πλήρεις τροφές. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και δημιουργία του νεοσσού. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σε φωσφολιπίδια που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία μεμβρανών των κυττάρων, καθώς και σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, ένα αυγό (50g) περιέχει περίπου 190mg χοληστερίνης. Οι συστάσεις για την πρόσληψη χοληστερόλης από τη διατροφή είναι 300mg την ημέρα.
Σύμφωνα με

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος ανά τον ν.Αιτωλοακαρνανίας

Την Δευτέρα δωρεάν σπιρομετρικός έλεγχος στο Μεσολόγγι
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και τους Δήμους Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ξηρόμερου, Θέρμου, στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της Υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας, διοργανώνει δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο στις περιοχές:
  • Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, ημέρα Δευτέρα 08/06/2015, 9:00 π.μ. - 13:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Μεσολογγίου,
  • Δήμος Αγρινίου, ημέρα Τρίτη 09/06/2015, 9:00 π.μ. - 13:00 μ.μ. στο Κοινωνικό Ιατρείο,
  • Δήμος Θέρμου, ημέρα Τετάρτη 10/06/2015, 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Θέρμου,
  • Καινούργιο ΤΚ – Δήμος Αγρινίου, ημέρα Πέμπτη 11/06/2015, 9:00 π.μ. - 13:00 μ.μ. στο Πρώην Δημαρχείο Θεστιέων,
  • Δήμος Ξηρόμερου, ημέρα Παρασκευή 12/06/2015, 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αστακού.
 Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6/item/36686-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B3%CE%B9
 

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ευηνοχώρι

Εκ του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου "Άγιος Ιωάννης" 
 
   Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ευηνοχωρίου διοργανώνει Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου.
    Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του χωριού μας όπως ανταποκριθούν σ’ αυτό το κάλεσμα ζωής και αφιερώσουν 10 λεπτά απ τον χρόνο τους για να δώσουν ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας…
   Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι από Τετάρτη 20 Μαΐου έως Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και από ώρες 09:00 πμ έως 13:00 μμ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου (Τμήμα Αιμοδοσίας) και ο κάθε αιμοδότης θα αναφέρει το όνομα του Συλλόγου Ευηνοχωρίου.
   Για τους ετεροδημότες και φίλους από πιο μακρινά μέρη μπορούν άνετα να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου πηγαίνοντας στο πιο κοντινό τους νοσοκομείο και δίνοντας το όνομα του Συλλόγου Ευηνοχωρίου να δώσουν αίμα…
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 26310-39219 / 6973552538 και 6977628838
   Όλοι να ενισχύσουμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ¨ συμμετέχοντας στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας με λίγα λεπτά απ’ τον χρόνο μας που είναι πολύτιμα για την ζωή κάποιων συνανθρώπων μας….
Συμμετέχετε στην αιμοδοσία , κάποια στιγμή ίσως βρεθούμε
εμείς οι ίδιοι στην ανάγκη για αίμα….
 
 Πηγή: http://evinochori.gr/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A5-%22%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3%22.php

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πρέπει ή δεν πρέπει να ζυγίζω τις μερίδες κάνοντας δίαιτα;

Όταν ένας διαιτολόγος συντάσσει ένα πρόγραμμα διατροφής, στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά οι ποσότητες των τροφίμων που πρέπει να καταναλώσει ένα άτομο, αποσκοπεί σε δύο πράγματα:
πρώτον, να εξασφαλίσει ότι το άτομο θα προσλάβει ένα συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων προκειμένου να επιτευχθεί αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας και να επέλθει η επιθυμητή απώλεια βάρους και δεύτερον να εκπαιδεύσει το άτομο σχετικά με τις «ενδεδειγμένες» ποσότητες από κάθε κατηγορία τροφίμου που θα πρέπει να καταναλώνει στο πλαίσιο ενός υγιεινού και ισορροπημένου διατροφικού προτύπου.

Πόσο αυστηρά όμως θα πρέπει να τηρούνται αυτές οι ποσότητες; Είναι τόσο σημαντικό

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η Παγκόσμια ημέρα κατά της Δίαιτας και ο πλέον παχύσαρκος Βρετανός. Προβληματισμοί...


Η σημερινή ημερομηνία, η 6η Μαΐου, έχει «οριστεί» ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας. Θα μπορούσα απλά να σατιρίσω και να αστειευτώ με το θέμα, όπως κάνω συχνά μέσα από αυτό το ιστολόγιο με διάφορα ζητήματα που άπτονται της διατροφής και της δίαιτας (αφού η διατροφή, όπως και η ζωή, με χιούμορ και γέλιο είναι πιο ευχάριστη…). Πετυχημένο παράδειγμα η διπλανή εικόνα από τα αγαπημένα Minions!

Έτυχε, όμως, να διαβάσω δύο διαφορετικά άρθρα / κείμενα / αναρτήσεις που με έβαλαν ξανά σε σκέψεις για το πώς αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία του κόσμου τον όρο "δίαιτα", ώστε να φτάσουμε να έχουμε μέχρι και παγκόσμια ημέρα εναντίον της! Τις σκέψεις αυτές θέλησα να τις μοιραστώ με άτομα που ακολουθούν κάποια δίαιτα, αλλά και με συναδέλφους. Οπότε, σε αυτή την ανάρτηση δεν έχει άλλα αστεία με τη δίαιτα…

Το πρώτο κείμενο, λοιπόν, κυκλοφορεί (και οπλοφορεί...) σε πάμπολλες

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ανάκληση τριμμένης καρύδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση τριμμένης καρύδας
 

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." σχετικά με την ανάκληση προϊόντος "Καρύδα Τριμμένη" στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.
Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία "Καρύδα Τριμμένη CRF", προέλευσης Ινδίας, σε συσκευασία 200g, με αριθμούς παρτίδας L151209 και L151212, που παρασκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), ενώ οι έλεγχοι από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν.

efet indiki karyda

Πηγή: http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1392

Φάε όλη την φακή σου..έχει «σίδηρο»...

fakes newΑπό την παιδική μας ηλικία ,οι περισσότεροι από εμάς, σίγουρα θυμόμαστε την παραίνεση της μητέρας, η οποία επέμενε λέγοντας... «φάε όλη τη φακή ..έχει σίδηρο» και εμείς έστω και αν δεν ήταν αυτή η καλύτερη στιγμή του εβδομαδιαίου μενού...κάναμε πέτρα την καρδιά και ονειρευόμασταν το..σίδηρο σαν το συστατικό αυτό που θα μας έκανε, πιο ψηλούς, πιο δυνατούς, πιο γρήγορους.. πιο.. πιο.. πιο....

Τα χρόνια πέρασαν, η μητέρα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.. και λέμε σήμερα, μέσα από ένα ταπεινό άρθρο να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σειρά....

Σίδηρος και παραγωγή έργου-Αποθήκευση σιδήρου
Ο σίδηρος ως ιχνοστοιχείο είναι απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό για την καλή του λειτουργία και υγεία, απαραίτητο για τη δυνατότητα δέσμευσης του οξυγόνου από τις πνευμονικές κυψελίδες και τη μεταφορά του σε όλους τους οργανικούς ιστούς προάγοντας την εύρυθμη λειτουργία κάθε οργανικού συστήματος....
Για να υπερτονίσουμε τη σημαντικότητα του, είναι απαραίτητο να πούμε ότι αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία και είναι η εντός του ερυθροκυττάρου χρωστική του αίματος, ο ρόλος της οποίας είναι αυτός του να δεσμεύει και να μεταφέρει οξυγόνο όπως προαναφέραμε.
Είτε μελετάω ένα βιβλίο, είτε τακτοποιώ το σπίτι, είτε τρέχω πάνω σε ένα διάδρομο..., οποιαδήποτε εκδήλωση της ζωής προϋποθέτει την κατανάλωση οξυγόνου σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα ανάλογα με τις ενεργειακές απαιτήσεις του έργου, ο σίδηρος λοιπόν αποτελεί στοιχείο αναπόσπαστο αυτής της βιολογικής διαδικασίας!!
Όχι αμελητέα ποσότητα σιδήρου συναντάται επίσης στην μυοσφαιρίνη, αντίστοιχα με την αιμοσφαιρίνη, η οποία βρίσκεται εντός των μυικών ινών και συμπλέκεται επιπλέον στην παραγωγή ενέργειας..
Το 60-70% λοιπόν του σιδήρου βρίσκεται σε ενεργή μορφή στις ενώσεις της αιμοσφαιρίνης και της μυοσφαιρίνης, ενώ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα προκαλεί ανησυχία

Πρόκειται για μια χημική ένωση που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και την ανησυχία τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και των διεθνών φορέων και οργανισμών που
ασχολούνται με την ασφάλεια τροφίμων, λόγω των πιθανών αρνητικών επιδράσεών του στην υγεία. Το ακρυλαμίδιο σχηματίζεται σε ορισμένα τρόφιμα -κυρίως αμυλούχα-, όταν αυτά υφίστανται μαγειρική επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει κατά το τηγάνισμα και το ψήσιμο.

Τα τρόφιμα που έχει βρεθεί ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα στο εν λόγω συστατικό είναι τα πατατάκια, οι τηγανιτές πατάτες, διάφορα προϊόντα ψωμιού και δημητριακών, όπως κράκερ, μπισκότα, φρυγανιές. Ειδικότερα, όσο πιο μαγειρεμένα και «ξεροψημένα» είναι τα συγκεκριμένα προϊόντα, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα ακρυλαμιδίου περιέχουν.

Η ανησυχία που

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Το marketing στην αγορά τροφίμων... (βίντεο)

Παρακολουθείστε μια ειδικό στην προώθηση προϊόντων να μιλάει για το πώς οι εταιρείες παρουσιάζουν τα τρόφιμά τους, ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους... 
Αν νομίζετε ότι είναι μόνο θέμα συσκευασίας και τιμής, μάλλον θα εκπλαγείτε, όπως και το κοινό της!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...