Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετάλλιο στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου!


Με το χάλκινο μετάλλιο και με μαγειρικές εμπειρίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι μαθητευόμενοι μάγειρες της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου από την έκθεση τροφίμων και ποτών Εξποτρόφ 2019, που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό από τις 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019.

Στην Εξποτρόφ διοργανώθηκε το Greek Chef 2019, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μαγειρικής της χώρας, όπου συμμετείχαν επαγγελματίες άλλα και μαθητές σχολών μαγειρικής σε διάφορες κατηγορίες. Η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου ήταν από τις λίγες δημόσιες σχολές μαγειρικής και η μόνη σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετείχαν και κατάφεραν να αποσπάσουν μετάλλιο απέναντι στις ιδιωτικές. Οι μαθητές της σχολής συμμετείχαν σε αρκετές κατηγορίες, με
σκληρό ανταγωνισμό και κατάφεραν να διακριθούν και να αποσπάσουν θετικά σχόλια από τους κριτές.


Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να προβάλει τα τοπικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή και φυσικά τους καλύτερους μάγειρες και τα καλύτερα πιάτα!

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν οι:
1. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης με το πιάτο: Κουνέλι κοκκινιστό με χυλοπίτες
2. Γκρέκας Αναστάσιος και Τσάγκαλος Παντελής με το πιάτο: Φωλιά από ζύμη μπριζέ με κοτόπουλο και καπνιστό αυγοτάραχο Μεσολογγίου
3. Δημοπούλου Ελένη με το πιάτο: Χειροποίητα πιτάκια γεμιστά με ψαρονέφρι, νουά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
4. Μπιοτάκης Χρήστος και Μωραΐτη Κατερίνα με το γλυκό: Κατιμάρι (παραδοσιακό γλυκό της Αιτωλοακαρνανίας, τύπου μπακλαβά)
5. Καστρίτης Βασίλης και Κατσιώτας Βασίλης με το πιάτο: Λαβράκι με λαχανικά σωτέ, πληγούρι, αυγοτάραχο και σάλτσα ούζου

Το δίδυμο Αναστάσιος Γκρέκας και Παντελής Τσάγκαλος κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία τους, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές για την γεύση, την εμφάνιση αλλά και τις τεχνικές τους.

Όλοι οι μαθητές που εκπροσώπησαν την σχολή άψογα, και την τοπική κουζίνα με τις άριστες κριτικές που απέσπασαν έφεραν περηφάνια στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου για τον τρόπο που διαγωνίστηκαν αλλά και για το μαγειρικό τους ήθος!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητευόμενους μάγειρες για την συμμετοχή τους και για την άριστη γαστρονομική εκπροσώπηση της σχολής και της περιοχής μας!


Η ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την επιχείρηση “Αυγοτάραχο Στέφου” που ήταν αρωγός των μαθητών μας στον διαγωνισμό της Εξποτρόφ.

Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης με το πιάτο: Κουνέλι κοκκινιστό με χυλοπίτες 
Οι χάλκινοι νικητές Γκρέκας Αναστάσιος και Τσάγκαλος Παντελής με το πιάτο: Φωλιά από ζύμη μπριζέ με κοτόπουλο και καπνιστό αυγοτάραχο Μεσολογγίου


Δημοπούλου Ελένη με το πιάτο: Χειροποίητα πιτάκια γεμιστά με ψαρονέφρι, νουά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα


Μπιοτάκης Χρήστος και Μωραΐτη Κατερίνα με το γλυκό: Κατιμάρι




Καστρίτης Βασίλης και Κατσιώτας Βασίλης με το πιάτο: Λαβράκι με λαχανικά σωτέ, πληγούρι, αυγοτάραχο και σάλτσα ούζου


 

  Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού


 
Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού με τους καθηγητές τους


 Ο διευθυντής του σχολείου Κουτρουμπούσης Ιωάννης με τους εκπαιδευτικούς του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης Νικολογιάννη Αθηνά, Τσαπάλου Γαρυφαλλιά, Λιακέα Ελένη και Χονδρό Νίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...