Υπάρχουν χίλια-δυο "μικροκολπάκια" για να περιορίσουμε την κατανάλωση θερμίδων στα γιορτινά τραπέζια...
Ενδεικτικά κάποια από αυτά:
- Προτιμήστε το μελομακάρονο (130 kcal) ή τη δίπλα (110 kcal) από τον κουραμπιέ (130 kcal), το τσουρέκι (210 kcal), βασιλόπιτα (380 kcal).
- Περιοριστείτε στο ένα κομμάτι. Να θυμάστε ότι τρώγοντας ένα, παίρνετε όλη την ευχαρίστηση που αναζητάτε.
- Μην έχετε σε ορατό και εύκολα προσβάσιμο μέρος τα γλυκά. Μην τα αφήνετε πάνω στο τραπέζι εκτεθειμένα στο μάτι και… στο χέρι σας.
- Μη σκέφτεστε ότι 'τα Χριστούγεννα είναι μία φορά το χρόνο και συνεπώς δεν πειράζει αν το παρακάνω'.
- Προτιμήστε γαλοπούλα γεμιστή (480 kcal), από αρνί με πατάτες φούρνου (720 kcal) ή χοιρινό με πατάτες φούρνου (780 kcal).
- Φροντίστε η γέμιση της γαλοπούλας να περιέχει κάστανα, κουκουνάρια ή και φρούτα, αλλά όχι κιμά και παχυντικά τυριά (γραβιέρα, μανούρι, γκούντα, brie κα).
- Χρησιμοποιήστε μικρά πιάτα και μαχαιροπήρουνα.
- Μην τρώτε ποτέ κρύο φαγητό.
- Όταν τελειώσετε το γεύμα σας, μην κάθεστε στο τραπέζι για συζήτηση, προτιμήστε το σαλόνι ή άλλο χώρο.
- Αντικαταστήστε τα κανονικά αναψυκτικά με light, κερδίζοντας έτσι σε θερμίδες, διατηρώντας παράλληλα την απόλαυση που ζητάτε.
- Αποφύγετε να συνοδεύετε το αλκοόλ με ξηρούς καρπούς.
- Ξεκινήστε το γεύμα σας πρώτα από σαλάτα.
- Αν νιώσετε ότι το παρακάνατε, την επομένη φάτε πιο συγκρατημένα και αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα.
Πηγή: nutrimed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου