Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Προσοχή στα τυποποιημένα παγωτά!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του παγωτού αλλά και... της γαστρεντερίτιδας! Για να μην έχουμε απρόοπτα, καλό θα ήταν να προσέχουμε κάποια χαρακτηριστικά όταν αγοράζουμε παγωτό. Έτσι, δεν θα πρέπει να αγοράζουμε τυποποιημένα παγωτά, όταν: 

•    Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα, ή παρατηρούμε κάποια προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη. 
•    Το χαρτί της

συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό ή σχισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στα διάφορα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρίας. Συνήθως, στους καταψύκτες επάνω, υπάρχει η σχετική αφίσα.
•    Αυτά που είναι συσκευασμένα σε κύπελλα παρουσιάζουν υπερχύλιση στο καπάκι.
•    Είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου. 
•    Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται, σε μικρά κομματάκια, ή περιέχουν μικροκρυστάλλους (μικρά παγάκια), ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό, κάποια στιγμή, αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε.
•    Έχουν γεύση πικρή, ξινή, ή αλμυρή. 
•    Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη. 



Πηγή: ΚΕ.Π.ΚΑ. - ygeiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...