Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Οι υπέρβαροι κινδυνεύουν περισσότερο στα τροχαία

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Επείγουσας Ιατρικής, διαπιστώθηκε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν είναι επικίνδυνα υπέρβαροι, δηλαδή έχουν έναν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 35 και 39 έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν σε τροχαίο.
Στην περίπτωση ανθρώπων με ΔΜΣ μεγαλύτερο του 40, ο κίνδυνος αυξάνεται στο 56%, αποφάνθηκε η μελέτη.
"Το μεγάλο στομάχι πιέζει τον οδηγό κοντά στο τιμόνι, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου", λέει ο Ντίτριχ Τζέλε, καθηγητής της Σχολής. Ενα από τα συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να κατασκευάζουν καθίσματα που θα μπορούν να μετακινούνται προς τα πίσω καθίσματα.
Από την άλλη,

και τα μικρά αυτοκίνητα δεν είναι ασφαλή για τους υπέρβαρους. Οπως εξήγησε ο Τζέλε, τα περισσότερα crash tests έχουν γίνει με κούκλες στις θέσεις των επιβατών, που αντιπροσωπεύουν μεσαίου βάρους ανθρώπους.
Ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ένωσης αυτοκινητιστών της Γερμανίας, Βόλκερ Σάντνερ, είπε ότι το μέγεθος της κούκλας που χρησιμοποιούν στα crash tests καθορίζεται από τον νόμο με βάση τις διαστάσεις του μέσου ευρωπαίου.
Τόνισε, μάλιστα, ότι οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο σε σχέση με τους υπέρβαρους στα τροχαία. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...