Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τον Ιούλιο

Τέλος Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας Χρήστου Αηδόνη. Παρόμοιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και σε ακόμη τρεις περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για μία από τις πρώτες δράσεις του υπουργείου με σκοπό τη μείωση της παχυσαρκίας στο γενικό πληθυσμό.
Στην Αθήνα θα διατεθούν 75 ποδήλατα και τρεις σταθμοί τοποθέτησης (Ακρόπολη, Θησείο, Μητρόπολη), από όπου θα μπορεί ο καθένας να παραλάβει και να χρησιμοποιήσει για κάποιες ώρες ένα ποδήλατο. Ακολούθως, θα έχει και την υποχρέωση να το επανατοποθετήσει, διαφορετικά θα υπάρχει χρέωση.
«Σε έρευνα που κάναμε φάνηκε πως το 71% των Ελλήνων θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης», τόνισε ο κ. Αηδόνης.
Τη διαχείριση και συντήρηση των ποδηλάτων θα έχει ο Δήμος Αθηναίων.
Ενεργειακά ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 20 στατικά ποδήλατα στο Λευκό Πύργο, τα οποία εκτός του ότι θα διατίθενται για εκγύμναση, παράλληλα θα παράγουν και ενέργεια.
«Ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει πόσες θερμίδες έχει καταναλώσει και πόση ενέργεια έχει παράξει, καθώς τα ποδήλατα θα είναι συνδεδεμένα κολώνες της ΔΕΗ που θα συλλέγουν την ενέργεια», είπε ο κ. Αηδόνης.
Ποδήλατα αναμένεται να διατεθούν δωρεάν στη Σαμοθράκη και στον Αρχάγγελο Πέλλας.Πηγή: tanea.gr

Τώρα.. εμένα γιατί αυτό μου φαίνεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα...?

2 σχόλια:

 1. Καλησπερα

  Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό το ιστολόγιο σας αλλά είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω.

  Σχετικά το πρόγραμμα διάθεσης ποδηλάτων έχω να πω ότι είναι σίγουρα μία θετική δράση, από άποψη φυσικής δραστηριότητας φυσικά αλλά και νοοτροπίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να δοκιμάσουν έναν άλλο τρόπο μετακίνησης.

  Βέβαια δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία αφού αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται ήδη σε άλλους δήμους της χώρας πχ Καρδίτσα , Τρίκαλα και πρόσφατα Κόρινθος, και αλλού.
  Άρα βλέπουμε ότι μιλάμε για ένα εφικτό πρόγραμμα, αρκεί να υλοποιηθεί και να μη μείνει στα χαρτιά, όπως πολλά άλλα παρόμοια προγράμματα.

  Με την ευκαιρία να σας δώσω τα συγχαρητήρια μου για τη δημιουργία του ιστολογίου. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι της επιστήμης να έχουν παρουσία στο διαδίκτυο, για να ενημερώνουν σωστά και έγκυρα το κοινό.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς
  μία Κορίνθια συνάδελφος

  υγ Ο θεσμός των δημοτικών ποδηλάτων στην Κόρινθο
  http://podilatada.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σας.
  Ομολογώ οτι δεν γνώριζα για τα προγράμματα διάθεσης ποδηλάτων στις πόλεις αυτές. Ήξερα οτι εδώ και χρόνια "τρέχουν" τέτοια προγράμματα σε ευρωπαϊκές χώρες, και είναι πολύ αισιόδοξο το ότι και η Ελλάδα αρχίζει να κάνει (έστω και δειλά) βήματα προόδου! Τόσο για τον τομέα της υγείας όσο και για αυτόν της οικολογίας…
  Μόλις είδα την ανάρτηση που στείλατε. Πολύ καλή και πολλά υποσχόμενη κίνηση!
  Η αλήθεια είναι ότι το Μεσολόγγι δεν έχει την ανάγκη τέτοιων προγραμμάτων (καθότι πάντα ήταν «ποδηλατούπολη»), αλλά μακάρι να έχει επιτυχία το εγχείρημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα είναι λίγο δύσκολο, βέβαια, με την οδηγική συμπεριφορά που ισχύει (!) και με την ποιότητα οδοστρώματος στις πόλεις αυτές, αλλά ας ευχηθούμε το καλύτερο!
  Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για τα καλά σας λόγια.
  Καλές ποδηλατάδες στην Κόρινθο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...