Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ποιες διατροφικές πληροφορίες στο internet είναι αξιόπιστες?

Μετά την αναφορά  μου στα "μαζικά διαιτολόγια" και την παραπληροφόρηση σε θέματα διατροφής, πολλοί με ρωτούν πώς θα ξεχωρίσουν τις καλές πηγές ενημέρωσης. Είναι απλό: ψάξτε ποιος γράφει αυτό που διαβάζετε και προτιμήστε sites στα οποία αρθρογραφούν επιστήμονες διαιτολόγοι! Μην εμπιστεύεστε σελίδες ποικίλης ύλης και lifestyle για την ενημέρωσή σας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η διατροφή.
Ένα καλό παράδειγμα site που ασχολείται με τη διατροφή σε απλή γλώσσα αλλά και με επιστημονικό υπόβαθρο, είναι το www.mednutrition.gr. Μπορείτε να γραφτείτε στο newsletter ή να γίνετε μέλη στο group του site στο facebook (πατήστε εδώ) για πιο τακτική ενημέρωση.
Επίσης, σας παραπέμπω στα
www.eatingright.gr (και στο facebook πατώντας εδώ)
http://www.nutrimed.gr όπου επίσης μπορείτε να εγγραφείτε σε newsletter (για facebook πατήστε εδώ)
http://www.care24.gr
http://www.logodiatrofis.gr
http://www.dbertzeletos.gr
http://www.kxenos.gr
Αυτά είναι κάποια από τα sites που έχει τύχει να δω κατά καιρούς, και στα οποία αρθρογραφούν έγκριτοι και αξιόπιστοι συνάδελφοι. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα το ίδιο αξιόλογα και αξιόπιστα!
Καλό σερφάρισμα και καλό ψάξιμο!


Σημείωση (προς αποφυγή παρεξηγήσεων): Οι υπεύθυνοι των παραπάνω sites μπορούν να σας διαβεβαιώσουν οτι δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος από την αναφορά τους σε αυτη την ανάρτηση (πολλούς από αυτούς δεν τους γνωρίζω προσωπικά). Μόνος μου στόχος είναι η καλύτερη διατροφική ενημέρωση του κοινού (άσχετα με τις ιδεολογικές, πολιτικές, συνδικαλιστικές, προσωπικές – ή όποιες άλλες – πεποιθήσεις και απόψεις τους). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...